Soorten werkbladen in de keuken

10 minuten lezen


op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen.

Je aanrechtblad is tenslotte een essentieel onderdeel van het creëren van een keuken waar je trots op kunt zijn. Niemand begrijpt dat beter dan wij bij Smilesolar, aangezien we de favoriete fabrikant van werkbladen zijn voor talloze interieurontwerpers en huiseigenaren.

In dit bericht zullen we u door de sterke en zwakke punten van de meest populaire aanrechtmaterialen leiden om u te helpen uw keuze te maken.

Typen aanrecht: materialen

5131 Calacatta Nuvo

laminaat

Laminaat werkbladen zijn gemaakt van vellen plastic laminaat gebonden aan een kern van spaanplaat. Ze zijn er in verschillende stijlen en kleuren.

Pluspunten

Van alle verschillende soorten keukenbladen is laminaat het goedkoopst. Hierdoor komen prijsbewuste ontwikkelaars en huiseigenaren er massaal op af. Laminaat is ook heel gemakkelijk te vinden in een overvloed aan ontwerpen.

Helaas eindigen hier de positieve punten voor laminaatwerkbladen.

nadelen

Zoals met alles, je krijgt waar je voor betaalt. Door de samenstelling van laminaatwerkbladen (aan elkaar gelijmde materiaalplaten) zijn ze zeer gevoelig voor beschadiging in de vorm van kromtrekken, bubbelen, krassen of splijten.

Deze schade kan kostbaar en moeilijk te herstellen zijn, waardoor eventuele besparingen waarvan u aanvankelijk had geprofiteerd, teniet worden gedaan.

Verder, omdat consumenten begrijpen dat laminaat een budgettype aanrecht is, kan het de wenselijkheid van uw huis aanzienlijk verminderen. En hoewel je werkbladen van laminaat kunt krijgen die eruitzien als kwarts, marmer en andere hoogwaardige materialen, is deze gelijkenis oppervlakkig. Je zult niemand voor de gek houden door te geloven dat je hebt uitgegeven aan een van de premium soorten werkbladen

Marmer

Marmer staat al tientallen jaren bekend als een van de meest luxueuze soorten keukenbladen. Het is een natuursteen die uit steengroeven wordt verwijderd en vervolgens verder wordt verwerkt tot platen voor werkbladen.

Pluspunten

De klassieke, luxueuze esthetiek van marmer valt niet te ontkennen. Deze esthetiek wordt versterkt door het feit dat enkele van de meest iconische sculpturen ter wereld uit marmer zijn vervaardigd.

nadelen

Marmer is duur in aanschaf en onderhoud. Het gesteente is poreus, wat betekent dat het gemakkelijk vlekken kan opnemen als je het niet regelmatig opnieuw verzegelt. Het heeft ook een lagere weerstand tegen krassen dan sommige andere steensoorten. Als het je lukt om marmer te krassen, vlekken of splinters te geven, zullen de reparatiekosten behoorlijk hoog zijn.

Ten slotte ontwikkelt laminaat in de loop van de tijd een patina dat sommige eigenaren niet leuk vinden.

Al deze nadelen komen erop neer dat laminaat een van de onderhoudsvriendelijkere soorten werkbladen is.

Andere soorten stenen werkbladen
Hoewel we al marmer hebben bedekt, zijn er tal van andere stenen werkbladen die het vermelden waard zijn. Omdat ze allemaal vergelijkbare positieve en negatieve punten hebben, zullen we ze op één hoop gooien.

Deze soorten stenen werkbladen zijn onder meer:

graniet
kwartsiet
speksteen
travertijn
Deze natuurstenen zijn allemaal afkomstig uit steengroeven over de hele wereld, waaronder – in sommige gevallen – de Verenigde Staten.

Pluspunten

Net als bij marmer hebben de verschillende soorten stenen werkbladen allemaal een opvallende natuurlijke schoonheid. Omdat geen twee platen identiek zijn, genieten sommige kopers ook van het idee van een uniek aanrechtblad.

nadelen

Voor de meeste kopers wegen de nadelen van natuurstenen werkbladen ruimschoots op tegen de voordelen. Natuursteen is erg moeilijk en kostbaar in onderhoud. Verder zijn materialen zoals graniet aanzienlijk afgenomen in termen van populariteit. U kunt meer lezen in onze directe vergelijking van kwarts versus graniet.

Kwarts

Countertops van kwarts zijn tegenwoordig misschien wel de meest veelzijdige en gewilde premium oppervlakken. Bij SmileSolar produceren we kwarts met ongeveer 90% losse kwarts. De rest bestaat uit verschillende harsen. Dit mengsel wordt gegoten in de traditionele vorm van een aanrechtblad.

Vanwege het gespecialiseerde proces dat wordt gebruikt om werkbladen van kwarts te produceren, staat het materiaal bekend als ‘engineered stone’.

Pluspunten

Hoewel natuursteen zoals marmer in een beperkt aantal verschijningsvormen voorkomt, zijn er veel verschillende soorten werkbladen van kwarts. Bij Smilesolar verkopen we alles, van witmarmerkwarts tot oppervlakken die op beton lijken, waardoor ons kwarts in veel keukentypes past.

Dit is een van de redenen waarom kwarts het favoriete materiaal is geworden voor ontwerpers en consumenten die op zoek zijn naar premium kwaliteit.

Kwarts is ook opmerkelijk duurzaam. Ten eerste hoeft het nooit opnieuw te worden verzegeld. Het materiaal is niet poreus, waardoor het beter bestand is tegen vlekken dan materialen als graniet en marmer. Het is ook harder dan die materialen, meer hittebestendig en gemakkelijk te onderhouden.

Al deze voordelen zorgen samen voor een hoge mate van wenselijkheid voor kwarts, wat op zijn beurt over het algemeen de wederverkoopwaarde van het materiaal verhoogt bij gebruik in aanrechtbladen in de keuken.

nadelen

Het belangrijkste nadeel van Quartz zijn de kosten. Afhankelijk van het type kwarts dat je krijgt, kan het net zo duur (en soms meer) zijn als graniet.

https://aanrechtbladen.links.nl/

https://natuursteen.jouwpagina.nl/

https://reclamebureaus.startbewijs.com/

https://reclame.web-directory.be/

https://keukens.favos.nl/

https://keukens.vinddirect.nl/

https://keuken.startee.nl/

https://natuursteen.startplezier.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *