Wanneer is een boot een jacht?

Jachtmaten, typen, stijlen en categorieën

Met zoveel verschillende soorten jachten om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om uw Flybridges te onderscheiden van uw Tri-Decks als u net begint met zoeken. Hoewel er een groeiend aantal termen wordt gebruikt om de verschillende soorten jachten te beschrijven, overlappen veel van de termen elkaar of worden ze door elkaar gebruikt.

Als u op zoek bent naar een jacht, heeft het team hier bij Van Isle Marina een overzicht samengesteld van de verschillende termen die u waarschijnlijk zult tegenkomen wanneer u door jachten te koop vaart.

Hieronder vindt u onze korte handleiding voor het begrijpen van de verschillende termen waarvan bekend is dat de bootgemeenschap gebruikt om jachten te beschrijven.

Definitie van een jacht

Wat maakt een jacht precies een jacht, en niet zomaar een grote boot? Er is geen duidelijke definitie van wat een jacht tot een jacht maakt, maar de meeste watersporters beschouwen een jacht als elk type zeeschip dat uitsluitend wordt gebruikt voor recreatieve of plezierdoeleinden, zoals cruisen, amusement, watersporten, vissen of het hele jaar door accommodaties.

Jachten zijn meestal groot genoeg om een ​​of andere vorm van slaapvertrekken (cabine) aan boord te hebben voor overnachtingen, evenals een keuken (kombuis) en een badkamer (hoofd). Ze zijn ook groot genoeg dat ze meer nodig hebben dan menselijke input (d.w.z. roeien) om vooruit te komen.

Jachten worden door veel dingen geclassificeerd, waaronder hun wijze van voortstuwing, grootte, stijl, voorzieningen en functie.

Algemene soorten jachten

Een jacht wordt eerst gedefinieerd als een zeiljacht, motorjacht of guletjacht en vervolgens als een sport- of luxejacht.

Zeiljacht: een jacht voornamelijk voortbewogen door wind en zeilen

Motorjacht: een door één of meer motoren voortbewogen jacht

Gulet Yacht: een hybride jacht met zowel zeilen als motoren

Open Yacht, Cruiser, Cabin Cruiser, Express Cruiser: een anders niet-gecategoriseerd standaardjacht voor cruisen en entertainment

Luxe jacht: een jacht met hoogwaardige afwerkingen en functies en de nieuwste moderne prestatietechnologie. De term ‘luxe’ kan voorafgaan aan elk type jacht, d.w.z. “luxe motorjacht”, “luxe zeiljacht”, etc.

Sportjacht: een jacht gericht op vissen, watersporten of cruisen met een strakker ontwerp en krachtigere motor voor hogere kruissnelheden. De term ‘sport’ kan ook voorafgaan aan andere typen jachten, namelijk ‘sportmotorjacht’.

Catamaran Yacht: een jacht met twee rompen (pontons) vaak gemaakt van glasvezel dat kan worden gebruikt in ondiepe wateren.

https://jachthaven.linkpaginas.nl/

https://jachthaven.beginthier.nl/

https://jachtbouw.linkspot.nl/

https://jachtbouw.linkgoed.nl/

https://zeilen.startee.nl/

https://motorboot.sitelinkje.nl/

https://jachtmakelaars.uwstart.nl/

https://boothuren.start-links.nl/

https://bootverkopen.paginapunt.nl/

https://bootverzekering.onzestart.nl/

https://jachtmakelaars.startplezier.nl/

https://bootverzekering.uwbegin.nl/

https://jachtmakelaars.eigenstart.be/

https://jachtmakelaars.jouwpagina.nl/

https://zeilen.zoeklink.nl/

https://motorboot.linkjespagina.nl/

https://bootverkopen.linkdirectory.be/

https://watersport-.linkplein.net/

https://bootverkoop.web-directory.nl/

https://bootverzekering.startsleutel.nl/

https://motorboot.eigenstart.nl/

https://zeilboten.web-directory.be/

https://zeil.start.be/

https://zeilen.rtlplaza.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *