Nederland

Wist je dat Nederland het dichtstbevolkte land van Europa is? Is het waar dat Nederlanders echt zoveel kaas eten? Hoe zit het met de voetbalgekte, al die wapperende vlaggen op 27 april en het beroemde ‘gevecht tegen het water’? Lees de feiten en weetjes over ons land, de koninklijke familie en dingen die je misschien opvallen tijdens je bezoek.

De Nederlanders

Nederlanders staan ​​internationaal bekend als vrij direct in hun benadering. Dat noemen we gewoon eerlijkheid en openheid. We klagen graag, vooral over het weer, maar we vinden ook overal creatieve en innovatieve oplossingen voor. Op een oppervlakte van 41.500 vierkante kilometer in Nederland wonen zo’n 17,5 miljoen mensen. Is dat veel? Ja, Nederland is niet alleen het dichtstbevolkte land van de EU, maar ook een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Ruim 40% woont in de Randstad, het gebied tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Een paar woordjes Nederlands spreken

Nederlands is de officiële taal in Nederland. U maakt op uw vakantie natuurlijk een goede indruk als u al een paar woordjes kunt spreken. Het lijkt het meest op Duits. In de provincie Friesland wordt ook nog een tweede Nederlandse taal gesproken: het Fries. Naast deze officieel erkende streektaal zijn er ook dialecten en andere streektalen. Geen talent voor taal? Geen probleem, want de meeste Nederlanders spreken Engels en vaak ook een beetje Duits of Frans.

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag is een horizontale driekleur van rood, wit en blauw. Op Koningsdag en Bevrijdingsdag lijkt het alsof iedereen in Nederland de vlag heeft gehesen. Veel Nederlanders hijsen ook een vlag als hun kind geslaagd is voor het eindexamen, met een schooltas aan de mast. En als de koning thuis is, wappert de vlag boven zijn paleis. Het is gebruikelijk om bij zonsondergang de vlag te laten zakken. Op Dodenherdenking hangen alle vlaggen halfstok.

https://schoenen.uwpagina.nl/

https://verpakkings.jouwlinkhier.nl/

https://letselschade.links.nl/

https://letselschade.linkhotel.nl/

https://veilingen.linkhotel.nl/

https://veilingen.linkwijzer.nl/

https://reclame.startrichting.nl/

https://reclamebureaus.startjenu.nl/

https://make-up.linkkwartier.nl/

https://munten.startplezier.nl/

https://hobby.webwinkelcentro.nl/

https://kappers.linkspot.nl/

https://kappersbenodigdheden.linkpaginas.nl/

https://kassa.pagina.nu/

https://mobile.verstandig-vergelijken.nl/

https://kantoor-ruimte.startpagina.net/

https://kantoorartikelen.jouwlinkhier.nl/

https://horeca.linkgoed.nl/

https://horeca.startpagina.net/

https://wolvega.uwpagina.nl/

https://etalage.links.nl/

https://makeup.allepaginas.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *